Kategorier
K I D S

Kunsten for børn

Efterårsferie på kunstmuseum

Igår var jeg med pigerne på tur til Kunsten Aalborg. Havde via deres Instagram set, at der var en masse spændende aktiviteter for børn i efterårsferien på Kunsten, så det måtte vi da prøve.

Var lidt spændt på om, især den bette på 3 år, ville synes det var sjovt, at være på kunstmuseum.
Det var heldigvis et stort hit både for børnene, men heldigvis også for moren;-)drawing

Skattejagte

Vi fik oplevet 2 forskellige skattejagte. Den ene hvor man skulle følge et kort og så finde 10 forskellige malerier eller skulpturer. Det var sjovt at finde vej og min store pige på 6 var stolt over, at gå med kortet og finde malerierne.

star

Børne kuffert med aktiviteter

Den anden skattejagt, var med en børne kuffert, hvor der var en bog i med 4 malerier og skulpturer man skulle finde. Ved et af dem skulle de tegne hvad der er bag hullet. Den bette fik malet et kunstværk, som kun en 3 årig kan male det 😉

og den store på 6 mente, at der måtte være en skøjtebane på de anden side, nu manden havde skøjter på. Det er jo også børnelogik 🙂

 

colouring

Der bliver tænkt store tanker 😉

 

maleri

 

Ved et andet billede med en løbende mand/dame af Michael Kvium, var der et puslespil der skulle samles og spørgsmål der skulle tænkes over .
Ved alle billederne vi fandt frem til, var der i bogen eller på skattekortet spørgsmål om, hvordan børnene så kunsten og vi fik snakket os frem til nogle gode billedanalyser og sjove observationer.

 

art

Michael Kvium , Big foot 2012

art-man
Derudover var vi på kunstens Cafe Alto og få lækker børnebrunch, samt kaffe og brunch til moderen 🙂 . Et lille tip er at bestille bord, for det var lidt svært, at få et bord.
Der var også stort rum med en total installation af Ernesto Neto , som der var fri leg i 🙂

https://www.instagram.com/p/BL0_–qA9vA/?taken-by=lelife.dk

kunsten_aalborg

Der var også et Familieværksted, hvor der var et spændende kunst-lab, hvor der var alverdens materialer, hvor der var en professionel kunstner, der fik sat pigerne i gang med og få lavet deres egne kreative beklædningsgenstande.

Til sidst var vi ude i parken og lege ved deres springvand. Var lidt heldigt at det var den sidste oplevelse, for den yngste blev godt våd, men havde det sjovt alligevel 🙂
Familieværksted og andre børnevenlige aktiviteter fortsætter de næste mange søndage på Kunsten .

Det er ihvertfald ikke sidste gang vi skal på Kunsten 🙂

fountainkunsten

 

Du kan læse mere om kunsten her

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50

9000 Aalborg

Indgangsbillet for en voksen koster 95,- Børn er gratis ifølge med en voksen.

Dette indlæg er ikke sponsoreret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *